Presentació de l'arxiu

Professors i personal d’administració d’EINA al Pont de l'estació de ferrocarrilProfessors i personal d’administració d’EINA al Pont de l'estació del ferrocarril de Peu del Funicular. Fotografia de Manel Esclusa.

Des de la seva fundació, l’any 1967, EINA ha estat alhora un centre pioner en l’ensenyament del disseny i un lloc d’innovació cultural pel qual han passat, entre alumnes i professors, nombroses personalitats de la nostra història cultural recent. Com a testimoni, conservem un fons documental format pels documents produïts i rebuts per EINA en l’execució de les seves funcions, competències i serveis al llarg de la seva història. En aquest sentit, els documents constitueixen el testimoni de les relacions entre Eina, els seus estudiants i altres persones físiques, com també de les seves relacions amb altres institucions i administracions.

El Servei d'Arxiu custodia aquests fons, en procés de descripció, com a registre de l’evolució del mateix centre, però sobretot com a material per a la recerca històrica i pedagògica del disseny. Més enllà de la memòria, l’arxiu ha de permetre la reconstrucció́ històrica sobre bases documentals sòlides i objectives que permetin actualitzar els relats i les interpretacions.

L’arxiu no és estàtic, sinó que s’alimenta de noves aportacions que s’incorporen any rere any com a conseqüència de l’activitat diària de l’entitat, així com per la via de donacions.


Fons i col·leccions

Actualment, l’Arxiu d’EINA compta amb els fons següents:

EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona
D'EINA, Associació d'Exalumnes (en procés de descripció)